Skenet kan bedra

Hittade denna quote på Facebook. Och det är faktiskt väldigt mycket vettigt i den.Man borde somsagt tänka till en extra gång innan man agerar. Och tänka till två gånger innan man talar tror jag beror på att sagda ord inte går att radera.

Om man ser på människor som blivit utsatta för misshandel är det orden som varit värst enligt dom.
Tänk till tre gånger innan du lägger upp det på Facebook. Anledningen till varför man ska tänka till just tre gånger innan man lägger ut något på Facebook är:

*När du lägger ut något på Facebook agerar du.

*När du publicerar något på Facebook talar du. Även om det är en bild. Bilder talar sitt eget språk.

Då kommer vi fram tillföljande; Man ska tänka till en gång innan man agerar. Man ska tänka till två innan man talar. 1+2=3 (som inte är nån nyhet). Alltså innebär det att även i detta fall 1+2 blir 3.

På Facebook finns det mycket konstigt folk. Nu säger jag naturligtvis inte att man inte ska använda Facebook, men man bör använda det med försiktighet.

Med det menar jag att det inte alls är smart att ha sin profil öppen. Det innebär att vilken människa som helst i världen kan gå in och se vad du skrivit på Facebook, kan se vart du bor, när du fyller år osv. Detta beror naturligtvis på vilken information du skrivit in på din profilsida. Men att ha den öppen är ingen bra idé.

Även fast ditt Facebookkonto är "låst" för andra som inte är din vän kan folk fortfarande skicka vänförfrågan, skicka PM osv. Men de kan inte se din info på Facebook och vad du skriver. Därför förlorar man inget på att ha sitt konto "låst".

Med det menar jag att om nån skulle vilja dig illa, (tro det eller ej, men det finns helt sjuka människor) så kan de isåfall spana in dig på Facebook för att tillexempel ta reda på information om vilka tider du befinner dig vart. Eller tillexempel när du är bortrest så att de kan göra inbrott.

Nu finns det ingen garanti för någon oavsett om man har öppen eller inte på sitt konto för kommande punkt.
Nämligen att den som vill en illa kan döpa om sig till ett vanligt namn i offrets ålder.
Sen tar personen kontakt med offret och efter ett tag stämmer man träff. Detta kan säkert hända oavsett hur gammal man är, och lite oavsett kön. Men det man oftast hör talas om är att det är en tonårstjej som tror att hon ska träffa en snäll kille i sin egen ålder. Men sen visar det sig att "killen" egentligen är en 50-60 år gammal snuskgubbe.

Jag tror inte jag behöver nämna så mycket mer för de flesta förstår nog redan varthän jag vill komma med detta.

Det gäller inte enbart att vara försiktig utan man bör använda sunt förnuft när man är ute på sociala medier och internet i övrigt.
Om man tycker att det känns som något inte stämmer, så gör det oftast inte det.

Använd internet och Facebook med sunt förnuft!! Skenet kan bedra.

Kommentera här: