Typ världens bästa dag

Idag har det varit en bra dag. Egentligen så har det varit en helt vanlig dag, men den har varit bra. Var riktigt glad när jag kom hem från skolan.

Hade prov i naturkunskap idag och hade inte pluggat jättemycket även fast jag råpluggade igår. Ibland är det inte det bästa sättet, men trots att jag har haft lov blev det ändå inte av på grund av massa andra roliga saker. Men jag klarade iallafall godkänt på provet så det är bra.

Första provdelen görs på datorn så då får man provsvaret direkt. Om man sen blir underkänd kan man ändå få E om man skriver bra på fördjupningsfrågorna. Men nu kunde jag i lugn och ro skriva fördjupningsfrågorna, och hoppas på att det kan räcka till lite mer än ett E.

Sen fick jag veta att det finns möjlighet för mig att få förlängd provtid på nationella i matte, så då blev jag också glad. Kanske kan ge mig lite fler chanser att klara det. Skulle va gött att klara av matte 2 nu, och slippa göra prövning till hösten. Men det är tyvärr tidigt att säga.

Har haft historia, svenska, naturkunskapsprov, mentorstid och ensemble idag i skolan.

När jag kom hem från skolan fixade jag lite i mitt rum och sen gick jag ut på promenad.

När jag kom hem avslutades dagen med att se på Croddarna. Var längesen jag skrattat så mycket åt en barnfilm.

Faktalista om mig

Här kommer en faktalista om mig.

1. Vem är din bästa vän? Emmy

2. Vilket är ditt favoritnummer? 5. Det är en fin siffra.

3. Vad var det senaste du åt? Fil och icas fruktmüsli. Smörgås med skinka.

4. Om du var en krita, vilken i färg skulle du vara då? Grön.

5. Hur är vädret just nu? Senast jag kollade var det soligt och ganska varmt.

6. Vem var den senaste personen du pratade med i telefon? Mamma

7. Favorit TV-program? Friends!

8. Har du några syskon? En lillebror

9. Längd? Typ 1,60 m tror jag. Längesen jag mätte mig.

10. Hårfärg? Mörkblond

11. Ögonfärg? Blågröna

12. Använder du kontaktlinser? Nej

13. Favorithögtid? Svårt. Varje högtid har sin egen charm. Men julen är nog bäst. Det var den man gillade mest när man var liten.

14. Favoritmånad? Vet inte om jag har någon. Men februari kanske eftersom jag fyller år då.

15. Har du gråtit någon gång utan någon anledning? Ja. Ganska många gånger.

16. Vilken var den sensate filmen du såg? The hobbit - A unexpected journey

17. Favoritdag på året? Min födelsedag kanske.

18. Kan du stå på huvudet (utan att luta dig mot en vägg)? Nja, bara om det räknas med den tid det tar att falla till marken. Annars nej.

19. Choklad eller vanilj? Vanilj

20. Har du tattueringar? Nej

21. Vad lyssnar du på just nu? Ljudet från diskmaskinen.

22. Vilka böcker läser du just nu? Som den bokmal jag är så läser jag just nu en massa böcker som jag aldrig hinner läsa ur innan jag börjar med nästa. Men nu läser jag Jonas Helgessons bok Ett CP-bra liv.

23. Piercingar? Ja. Hål i öronen.

24. Ditt favoritfotbollslag? Inte insatt i fotboll....

25. Vad gör du just nu? Svarar på den här listan och sen ska jag sova så jag är pigg imorgon.

26. Smöriga, naturella eller saltade popcorn? Sånna man får på bio.

27. Hundar eller katter? Alla djur är bra. Men hund isåfall.

28. Favoritblomma? Jag vet inte riktigt. Skogstjärna kanske. Den är fin.

29. Har du blivit påkommen göra något du inte får göra? Har säkert hänt.

30. Har du en bästa kompis i det motsatta könet? Ja.

31. Vem vill du träffa just nu? För tillfället ingen speciell.

32. Är du fortfarande vän med folk från skolan? Går ju fortfarande i skolan. Är vän med mina nuvarande klasskompisar och träffar fortfarande mina gamla klasskompisar på samhället och bussen och så.

33. Har du någon gång skjutit med en pistol? Ja, en luftpistol.

34. Gillar du att flyga med flygplan? Tja, inget jag nog bör göra med radiostyrda flygplan. Kan inte riktigt styra sånna saker... Men flyger gör jag gärna med dem ändå. Pappersflygplan är roliga också.

35. Höger eller vänster-hänt? Höger mest, men är dubbelhänt.

36. Hur många kuddar sover du med? Två.

37. Saknar du någon? Inte för tillfället.
38. Lyssnar du på radio? Ibland.

Gallras ut - om du är för ful

Såg på Aftonbladet att det finns ett program på SVT som jag inte riktigt förstår mig på. Programmet jag pratar om är Kärlekskoden. Här är artikeln om programmet:
Hittade också en artikeln där Jan - Olov Andersson hade skrivit sin åsikt om det hela. Här är den:
Min åsikt är att det här är ett väldigt underligt program. Jag har inte sett det själv men det är inget program man lockas av att se efter den här artikeln. Det hör inte riktigt till min åsikt om människovärde.

I det här fallet tar jag hänsyn till att tidningar har en viss förmåga att överdriva så man får ta saker med en nypa salt i tidningarnas värld. Vet heller inte hur mycket allvar det är i den här serien som artikeln nu påstår.

Men jag tycker att det ändå är ett väldigt konstigt program. Där blir man som deltagare bedömd efter olika saker som isåfall skulle innebära att man är fertil och att man skulle framstå som en "bra" människa om man nu hade en viss gångstil eller andra faktorer. Är det verkligen det som avgör om man är rätt partner för någon? Det finns ju visserligen de som bryr sig ganska mycket om det yttre och att det kanske även är viktigt hur deras eventuella partner skulle se ut.

Hur är det då med personligheten? Kan verkligen forskning om utseende och annat ytligt ting avgöra om det är "rätt" partner om inte även insidan studeras?

Vet somsagt inte hur seriöst det här tv-programmet är, men jag tog ändå med den här artikeln just för att det är inte bara en engångsföreteelse. Sånt här som i mina ögon är skit, finns överallt och det blir bara mer och mer. Den största faktorn som påverkar oss omedvetet är media. Det är så lätt att glömma bort att man är viktig som man är. Det är viktigt att man är sig själv. Hur skulle världen annars vara om alla försökte kopiera varandra?
Och det är lite på den nivån tv-programmet är. Att inte vara okej som man är. Att inte vara viktig. Det är för mig ett väldigt konstigt "hitta-kärleken-program".

Skulle du vilja gallras ut om du är för ful?