NP-vecka

Nu är jag här igen. Idag har jag varit i skolan som vanligt. Fick ganska mycket information om veckan, och det blir hela 3 nationella prov denna veckan. Imorgon är det läsförståelse-delen i svenska, på onsdag den muntliga delen i engelska och på torsdag skrivdelen i svenska. Det blir en hel del prov, men det är ändå skönt att bocka av dom. När veckan är slut så är jag helt färdig med det svenska NP så det är bra. Så jag har börjat med NP i svenska, och snart med engelska, medans jag får vänta några veckor till innan NP i matte och franska drar igång. 
 
Men nog om det. Imorgon är det ändå rätt soft skoldag, för efter NP i svenska så har jag 2 musiklektioner och sen slutar jag efter det. Sen på kvällen så har jag konsert med Kulturskolan. Det skulle tydligen vara någon typ av musikquiz. Jag ska spela Mamma Mia med ackord är det tänkt. Då är det ju bara det att någon måste spela melodin för att andra ska höra vad jag egentligen spelar. Så det har min pianolärare fixat tills imorgon förhoppningsvis, annars skulle hon spela melodin. Så får se lite hur morgondagen ser ut. Det beror ju på när jag ska till Forshaga och öva inför musikquizen. Det berodde tydligen på vem/vilka som tar melodin imorgon. 
 
Nu snart ska jag iallafall snart gå iväg för säsongens sista tikvapass. Lite tikva är aldrig fel. 
 
Ha det så bra!
 
 
 

Matteskola och skaparverkstad

Idag har jag varit i Karlstad och haft matteskola igen som jag har varje lördag om jag inte skrivit det tidigare. Det är rätt bra eftersom jag inte behöver jobba med matten så mycket hemma, utan får oftast matten gjord när jag går på mattestöd på fredagmorgon och även på lördagar. Det är också bra för att man kan få den hjälp man behöver. Inte alltid så kul att va i skolan på lördagar, men jag riskerar att få F i matte. Det är ingenting jag tänker dölja, för det är sanningen. Men på grund av det så går jag i matteskola på lördagarna. Men det är ju inte många gånger kvar, och skolan är snart slut så det får gå. Dessutom är det ju bra att jag får hjälp. Men nästa vecka är jag ledig för då ska jag på golfkurs. 
 
När matteskolan var slut hämtade mamma mig och innan vi åkte hem åkte vi förbi kyrkan som hade en må-bra dag. Där hade de en skaparverkstad där jag slipade porslin. Vet egentligen inte vad det skulle bli, men dom blev fina ändå. Här är mästerverkena:
 Man kan göra mycket med gammalt porslin. Gäller bara att vara kreativ. 
 
Kan förövrigt tillägga att det är riktigt fint väder dag. Kunde gå ut utan jacka för första gången idag. Härligt! 
 
Ha en fortsatt trevlig kväll!
 
Härligt väder, och vårig trädgård!

Ellen, Sorken och hemligheten

Idag har jag haft en riktigt rolig skoldag. Den bestod bland annat av filminspelning. Vi började med att vi skulle filma på en stadsbuss. Och det bästa var att vi fick filma på den första bussen som vi frågade. Det var ju bra eftersom vi behövde all tid som var möjlig att få. Jag kan säga att det var nog första och sista gången som jag satt på ett bussgolv och filmade. Men kul var det iallafall. Det tyckte även en tant som satt närmast oss.
Jag sa: Jag känner mig så fånig som sitter på golvet.
Tanten: Nej, snälla fortsätt. Det är så roligt att titta på.
 
Ja, det är väl tur att någon tyckte att filmen verkade rolig haha. 
 
När vi var klara med busscenerna, som tog sin lilla tid eftersom det var så svårt att filma när bussen åkte i gupp osv, så gick vi av och filmade lite på Södra Kroppkärr. Det tog också sin lilla tid, då det var ganska mycket trafik där med, som gjorde det lite svårt att filma. Det tog lite längre tid än vad vi planerat, så vi bestämde oss för att åka hem, och fortsätta filma på onsdag. Och då får det bli nog ta och bli färdigt, eftersom vi ska redigera på fredag, och det är inte så många veckor kvar innan vi ska vara på Arenan i Karlstad och visa upp filmen för dagisbarn. 
 
Just det! Jag har ju glömt att berätta vad filmen handlar om. Det kan jag ju berätta också. 
 
Vi har läst en bok som heter Ellen, Sorken och hemligheten. Det är en barnbok, som dagisbarnen också har läst. Det är meningen att vi skulle få inspiration ifrån boken till att göra en egen barnfilm. Min grupp valde att välja en scen ifrån boken, men gav den också en egen touch så att säga. 
 
Filmens handling: 
 
Ellen och Sorken är 17 år och åker buss genom att hänga upp och ner. Deras kompis Johannes frågar vad de håller på med, och efter ett tag berättar de vad de gör, och varför dom gör det. De berättar att när dom var tio år så träffade de en tant som hette Nelle, och hon var tio år i huvudet. Nelle sa att hon visste hur hon kunde hjälpa Ellen och Sorken att aldrig bli vuxna. 
 
I filmen får man veta svaret på hur man alltid kommer att vara tio år. 
 
Men mer än så säger jag inte. Tack och hej!