Dubbelgångaren del 2

DETTA HAR HÄNT: Ett mord har begåtts på Rut på ICA i Kropphälla. Ingen hörde när mordet begicks. De har inte ens hört att det har begåtts ett mord. Polisen förhör personalen på ICA, men ingen vet något. I en butik i närheten handlar Peter Hansson lite mat. När han ska betala upptäcker kassörskan att han har blod på handen.

Nu till den spännande fortsättningen

KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS!
KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS!


Peter går ut till sin postlåda och ska hämta posten. Polisen är ute och kör i bostadsområdena för att titta efter någonting misstänkt. Plötsligt ser de en svart säck ligga på Peters garageuppfart.
-Du där, ropar polisen. Kom hit och sätt dej i bilen, fortsätter han.
Peter struntar i polisen och slänger posten på marken och springer iväg. Polisen plockar upp posten och sen öppnar de säcken. Där ligger Rut. De tar med sig säcken och posten, sen hoppar de in i bilen och fortsätter på samma väg som Peter försvann på. Men han är borta. Polisen åker till polisstationen och går igenom Peters post, om de kan hitta någonting misstänkt. Om han varit helt oskyldig hade han förmodligen gått fram till polisbilen när han blev tillsagd. Men de hittar ingenting i Peters post. Men de kan inte släppa Peter än. Han verkar misstänkt. De skriver upp Peter som misstänkt och fortsätter att leta efter Peter. De tittar i registren om de hittar någon Peter Hansson som har varit inblandad med polisen tidigare. Men de hittar ingenting. Men när de fortsätter att leta så hittar de en Ivar Svärd på samma adress och det står att han köpte huset samma dag som Peter. Peter kunde alltså vara Ivar. Men hur förklarar man att det står Peter Hansson på all post?
De kallar in Ivar och Peter på ett förhör. Men det är bara Peter som kommer. När Peter lämnar förhörssalen kallar de in Ivar. Då går Peter in i salen igen.
-Det är jag som är Ivar. Det är ingen idé att försöka dölja det längre, sa Peter.
Polisen låter Peter gå och fortsätter att undersöka saken. Ivar är fortfarande misstänkt.


Två veckor senare var det dags för rättegång. Av säkerhetsskäl fick inte Ruts anhöriga vittna öga mot öga utan deras advokat hade gett dem en walkie-talkie och när de skulle prata fick de säga det via walkie-talkien. Peter vill inte erkänna, och han vill heller inte nämna något om han är Ivar eller ej. Polisen bestämmer sig för att behålla Peter i häktet och har rättegångar fram tills han erkänner mordet, och berättar om han vet något om den mystiske Ivar. De är 99% säkra på att Peter är Ivar, och att han är skyldig. Polisen fortsätter att leta efter bevis eftersom de vill sätta dit Peter för Ruts anhörigas skull. De besöker ICA-butiken där Rut blev mördad för att se om de kan hitta nåonting misstänkt. De hittar majsburken under en hylla och undersöker den. De hittar krut i burken.
-Den här burken måste ha fyllts på med krut i fabriken, sa poliskonstapel Svensson.
-Ja, men hur? frågar polis Håkan.
-Det kan inte vara fabriken som är skyldig, för man kan se på burken att den har öppnats och sedan stängts igen, fortsätter Håkan.
-Men det kan inte bara vara krut i burken, för inte kan Rut bara dö sådär av den här sortens krut som har använts, säger Svensson.

De åker tillbaka till polisstationen och denna gång kallar de in IPeter på ytterligare ett förhör omedelbart. Peter vill fortfarande inte erkänna.
-Kan ni inte släppa mig fram tills ni hittar motbevis till att jag är skyldig? Jag vill inte sitta i denna lilla håla till häkte längre, säger Peter.
Svensson suckar, sen svarar han:
-Nej, det kan vi tyvärr inte. Vi anser att du är farlig för allmänheten och måste hålla dig inlåst tills vi hat hittat bevis till att du är oskyldig.

Sista delen publiceras imorgon!!!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: